Cum obtii viza pentru Thailanda

Cum obtii viza pentru Thailanda

Pentru ca si eu cautasem info despre cum se obtine viza de turist in Thailanda, m-am gandit sa scriu pe scurt care sunt pasii pentru a o obtine, eu intrand in Thailanda prin aeroportul international Krabi, dar banuiesc ca la fel se procedeaza si daca ai intra in tara prin alt aeroport.

In primul rand, vei primi in avion un formular pe care trebuie sa-l completezi cu numele tau, nr pasaportului, nr zborului cu care intri in tara, adresa hotelului la care stai (eu am trecut doar adresa hotelului din Krabi) si nr zborului cu care vei iesi din Thailanda (viza de turist se acorda standard cu o singura intrare si e valabila 15 zile de la data intrarii).

In aeroport trebuie sa completezi formularul de solicitare a vizei pe care trebuie sa lipesti o poza de 3×4 cm (daca nu ai facut-o inainte de a pleca de acasa, se poate face pe loc in aeroport). Cu acest formular si cu cel completat in avion vei merge intr-un birou si vei plati viza – 70 USD sau 2.200 THB – obligatoriu cash, apoi urmeaza sa stai la coada pentru a primi stampila in pasaport.

Desi pe site-ul MAE scrie ca trebuie sa faci dovada detinerii cash a 350 USD/persoana (sau echivalentul in THB), nu m-a intrebat nimeni de ei, nici nu mi s-a cerut sa arat biletul de avion prin care demonstrez cand voi parasi tara.

Drum bun pe cand te vei hotari sa pleci inspre Thailanda!

Razvanderlust

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *