2018’s list

2018’s list

La finalul lui 2018 pot spune ca a fost cel mai reusit an “calatoristic” si sunt foarte bucuros ca am reusit sa vizitez tot ce mi-am propus. Without further ado, the recap:

1. Ianuarie – am inceput anul cu revederea Barcelonei, un oras in care m-as intoarce oricand pentru al sau vibe (si plaja).

2. Februarie – la sfarsitul lunii februarie am bifat tara cu nr. 33 de pe lista mea, Polonia. Am vazut Auschwitz, Varsovia si Cracovia pe un frig cum rar am intalnit, dar overall a fost o experienta faina, cu un mare plus pentru (street) food.

3. Aprilie – pentru ca n-am mai ajuns in Italia de la sfarsitul lui 2015, de Paste am mers la Mantova, Verona, Malcesine si Sirmione. Desi am mers in destule locuri intr-un timp scurt, am pastrat ritmul de dolce far niente.

4. Mai – mini-vacanta din luna aprilie mi-a redeschis apetitul pt Italia, asa ca in luna mai am zburat la Roma si de acolo am facut un one-day trip la Napoli. In Roma am mai fost in 2011, asa ca am petrecut timp doar in plimbari, iar Napoli trebuie descoperit de fiecare in parte 🙂 .

5. IunieViena e de vazut oricand, asa ca primul weekend din iunie l-am petrecut in capitala Austriei.

6. August – inainte de ziua mea am plecat intr-un scurt city-break in Atena, un oras incarcat de istorie si mancare buna (cele mai bune clatite pe care le-am mancat vreodata).

7. Noiembrie – ultima vacanta din 2018 a fost cea mai indepartata, in Rio de Janeiro, un loc pe care voiam sa-l vad de multa vreme. Si desi inceputul nu a fost unul promitator, primele doua zile fiind ploioase, vremea s-a indreptat si am descoperit orasul pe care mi-l imaginam de acasa. Must experience Rio, plajele, view-ul de la Sugarloaf Mountain, vizita platformei cu Christ the Redeemer, Escaderia Selaron si caipirinha, day & night!

Cred ca am suficiente motive pentru care sa consider anul care se termina imediat un an foarte bun si imi doresc ca in 2019 sa vad cat mai multe locuri noi. Let the travelling begin!