Barcelona, rediscovered

Barcelona, rediscovered

A fost love at first sight de cand am pasit prima oara in Barcelona, la inceputul verii lui 2012. Am avut o saptamana intreaga la dispozitie pentru a explora orasul in care m-as chiar muta. Am revenit acolo pentru a doua oara de Anul Nou in 2016, iar ca prim city-break din 2018 Barcelona a castigat din nou 🙂 .

Nu o sa-ti spun ce sa vizitezi, ai atat de multe de vazut si facut acolo incat fiecare isi poate face un program diferit. O sa-ti fac un tur al locurilor in care am ajuns in orasul lui Gaudi:

  • Las Ramblas, probabil cel mai faimos bulevard al orasului, lung de putin peste 1km, face legatura intre Placa Catalunya (punctul final al cursei busului dinspre aeroport) si Port Vell (portul orasului). Plin de magazine, baruri, comercianti si artisti stradali, aglomerat si zgomotos. Ai grija la hotii de buzunare.
  • Mercat de Sant Josep de la Boqueria, cu acces de pe Las Ramblas, o piata traditionala, plina de turisti, unde poti opri pentru un tapas sau o bautura sau poti sa admiri multitudinea de fructe, legume, branzeturi sau traditionalele sunci spaniole, jamon.
  • Port Vell, popular printre turisti pentru ca aici se gaseste cel mai mare acvariu din Europa (8.000 pesti si 11 rechini), IMAX Port Vell (daca vreti sa mergeti la film) si Maremagnum, un centru comercial cu restaurante. De asemenea, de aici poti incepe plimbarea catre plaja urbana a Barcelonei.
  • Palau Guell, construit intre intre 1886-1888 de catre Gaudi pentru magnatul Eusebi Guell.
  • La Sagrada Familia, opera a lui Antoni Gaudi, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si, desi inceputa in 1882, constructia acesteia nu s-a finalizat nici pana astazi. De admirat vitraliile din interior, ca exteriorul nu e pe gustul fiecaruia 🙂 .
  • Parc Guell, un ansamblu de gradini, situat pe dealul Carmel, designed by…Gaudi. Parcul a fost construit intre anii 1900 si 1914, fiind deschis publicului 12 ani mai tarziu. La jumatatea anilor ’80, a intrat in lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
  • Museu Picasso, deschis publicului la inceputul anilor ’60, gazduieste peste 4.000 de exponate ale lui Pablo Picasso, fiind primul muzeu dedicat muncii lui Picasso si singurul muzeu infiintat in timpul vietii acestuia.
  • MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona, pentru cei carora le place arta contemporana.
  • Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia – Catedral de Barcelonaconstruita in secolul XIV, este o catedrala gotica din centrul orasului.
  • Las playas…nu cred ca e nevoie sa te conving sa mergi pe una dintre plajele orasului 🙂

In plus, daca ai timp, ia trenul si du-te in Sitges (de la Estacio de França, trenurile circula cam la 10-15 minute, iar biletul dus-intors costa 8.40 EUR), merita sa te plimbi prin orasul vechi, sa stai pe o terasa pe malul marii sau sa mergi la plaja (eu am prins 22 grade, numai bine sa faci plaja).

Bea sangria, mananca paella, joaca volei pe plaja, inchiriaza o bicicleta si plimba-te pe faleza, lasa-te pierdut pe stradutele din cartierul gotic, bucura-te de energia oamenilor si a orasului pentru ca… Italy may have amazing food, but Spain has great energy!

Ti-ai cumparat biletele de avion? 🙂