Como

Como

In dimineata celei de-a doua zile am plecat spre gara din Bergamo, de unde am luat trenul catre Como. Nu exista o cursa directa, asa ca am mers in Monza si acolo am schimbat spre Como. Dupa aprox. 2 ore, am ajuns in gara Como San Giovanni si am pornit-o, la pas, inspre lac.

Desi nu este un oras mare, Como este o destinatie foarte populara din cauza amplasarii pe malul lacului si la poalele muntilor. Stradutele inguste, pline de restaurante, baruri, cafenele si magazine au un farmec aparte, iar casele arata bunastarea locuitorilor.

como3

como8

como2

como7

Dupa o scurta plimbare, am ajuns pe malul lacului, iar privelistea este deosebita. The pictures do the talking :).

como1

como9

De pe malul lacului am mers catre centru, in cautarea unui restaurant – sunt destul de multe, insa nu e tocmai simplu sa gasesti un loc liber, mai ales sambata.  Am avut noroc si am oprit la un local vizavi de Domul din Como, pe una din strazile pietonale din centrul orasului.  Daca esti atent, vei auzi o multime de limbi vorbite – spaniola, germana, engleza, un mix de limbi asiatice si bineinteles – italiana.

como5

Despre aceasta catedrala se spune ca ar fi ultima catedrala in stil gotic construita in Italia. Constructia s-a intins de-a lungul multor ani, incepand aproape de anul 1400 si fiind finalizata prin ridicarea cupolei in anul 1770. Daca ajungeti acolo, ar fi pacat sa nu intrati in dom pentru cateva momente de liniste.

como6

Daca ajungeti in nordul Italiei, faceti un popas, macar de cateva ore, intr-unul din orasele de pe malul lacului. Peisajele, mancarea traditionala si inghetata – mai ales cea de Nutella vor face sederea extrem de placuta.

como4