Dublin – day 3

Dublin – day 3

A treia zi petrecuta in Dublin am hotarat s-o petrec plimbandu-ma, fara vreo destinatie anume. Sight-seeing. Am plecat de la hotel in jurul pranzului si primul loc in care am ajuns a fost parcul St. Stephen’s Green, chiar la capatul arterei comerciale Grafton Street.

Acest parc in stil Victorian, destul de mare – 9 ha, te va impresiona inca de la intrare pentru ca are de toate – lac, lebede, o multime de pomi si flori, carari de aproape 4 km pentru a-l admira in toata splendoarea, iar amestecul de culori este intr-adevar deosebit. Si-n plus e liniste, asa ca poti petrece ore bune aici, citind, plimbandu-te sau, dupa cum am observat ca le place localnicilor, sa faca jogging. q2

q3

q93

20140225_163050

q1

Dupa o plimbare lunga, am luat autobusul si am mers in partea opusa a orasului, in Phoenix Park. Daca St. Stephen’s mi s-a parut mare…aici am ramas fara cuvinte – suprafata acestui parc este de nici mai mult nici mai putin…700 ha :).

q8

q9

q91

q92

Datorita dimensiunilor enorme, in cadrul parcului se gasesc foarte multe obiective ale orasului – Gradina Zoologica (a doua ca vechime din Europa, datand din 1830), Aras an Uachtarain (un conac din 1751, care a devenit resedinta oficiala a presedintelui tarii din anul 1937), Crucea Papala (ridicata in 1979 pe locul unde Papa Ioan Paul al II-lea a oficiat slujba), Monumentul Wellington (un monument care nu respecta planul original, din 1817 pentru ca banii alocati constructiei lui s-au terminat inainte de a fi gata).

Partea in care am petrecut cel mai mult timp (si crede-ma ca doar pentru a-l strabate de la un capat la altul iti va lua destul timp) a fost People’s Garden, singura parte conventionala a parcului, conceputa in 1830 pentru a oferi un efect linistitor.

20140227_133632

20140227_144801

Si aici, o multime de oameni iesiti la plimbare si la alergat (desi am prins si si soare si ploaie in timpul petrecut in parc).

Pe drumul de intoarcere spre hotel, nu m-am putut abtine si am pozat cateva din faimoasele usi ale Dublinului.

q4

q5

q6

Dublinul iti arata ce are mai frumos printr-o simpla plimbare pe strazile lui, pline de oameni amabili, asa ca iti recomand sa-i dedici o zi pentru asta – no plans, just walking (eventual cu o harta in mana 🙂 ).

q7