Getting to Vietnam

Getting to Vietnam

“Vrei sa mergem in Vietnam la iarna?”, m-a intrebat unul dintre cei mai buni prieteni la inceputul anului. Nu mi-a trebuit mult timp ca sa spun da, asa ca am comparat cateva variante de zbor si am ales varianta Budapesta-Hanoi cu retur Ho Chi Minh-Budapesta (Emirates, cu escala in Dubai), iar apoi doua zboruri interne (VietJet). Escala in Dubai este cam la jumatatea drumului, asa ca cel mai lung zbor a fost de 7 ore.

Viza e de tipul on-arrival si nu e complicat de obtinut: am aplicat online, am platit ~6USD, am primit un forumlar pe mail si a trebuit sa am doua poze tip pasaport, iar in aeroport am primit un sticker cu datele vizei.

In aeroport sunt destule case de schimb valutar, iar noi am schimbat acolo dolari in moneda locala, dongul vietnamez (1RON=~5.500 VND). Tot din aeroport am luat si un sim local doar cu internet, care a costat aprox. 40 RON.

Pentru deplasarea prin orase, cel mai comod este sa-ti descarci aplicatia Grab (echivalentul Uber-ului), preturile fiind foarte ok (pentru prima cursa am platit echivalentul a 1 RON). Daca alegi sa mergi pe vreo insula… acolo trebuie sa inchiriezi un scuter. Crossed that off of my to-do list 🙂 .

Mai multe in cele ce urmeaza, insa cel mai bun sfat este sa te duci fara asteptari si vei fi surprins in mod placut 🙂 .