Italy is always a good idea.

Italy is always a good idea.

De ce sa nu mergi in Italia macar o data pe an? Am mai spus-o, poti oricand sa vezi locuri noi. Deal, bilet catre Bergamo sa fie si vedem de acolo incotro. Pentru 2019, am ales Monza si zona lacului Como.

Monza e un oras de aprox. 120.000 locuitori, situat la 15km nord de Milano, de aceea e foarte simplu si rapid sa iei trenul din Milano si in maxim 15 minute ajungi la destinatie. Desi este cel mai bine cunoscut pentru Grand Prix-ul de Formula Unu, orasul gazduieste un departament al Universitatii Bicocca din Milano, iar Parcul Monza este unul dintre cele mai mari parcuri urbane ale Europei. Zona centrala este specific italiana, strazile inguste sunt pavate cu piatra cubica si duc catre…dom, doar nu putea lipsi un dom. Parcul este foarte bun pentru o plimbare, gazduind Vila Regala Monza, construita initial de catre Giuseppe Piermarini la sfarsitul anilor 1700. In 1861, cand s-a format noul Regat al Italiei, cladirea a devenit palat al Casei Regale Savoy, insa a fost abandonata de catre familia regala in anul 1900, dupa asasinarea Regelui Umberto I.

Ziua urmatoare eram setat pe o vizita la lacul Como, asa ca am pornit spre Varenna (de data asta cu o masina inchiriata). Drumul de aprox. 60km l-am parcurs intr-o ora, dar la intoarcere am facut 2,5 ore, deloc surprinzator. Daca alegi sa mergi in weekend si ai curajul sa folosesti masina, o sa ai nevoie de rabdare cand cauti loc de parcare – sunt cateva locuri de parcare pentru turisti, insa sunt mai tot timpul ocupate. Singura varianta (safe) e sa parchezi in parcarea publica, pe unul dintre etajele ei, insa e posibil sa astepti la coada ca sa intri.

Localitatea, desi nu e mare, e foarte frumoasa, ca mai toate oraselele de pe malurile lacurilor italiene. Si mancarea e buna, icecream included 🙂 . Fiind foarte aproape de Bellagio, am cumparat un bilet de ferry (9.20 EUR/pers pentru un bilet dus-intors) si in cam 20 min am ajuns in Bellagio, un loc ideal pentru plimbari. Mi-a amintit de Malcesine, cu ale sale stradute inguste, pline de magazine, baruri, pizzerii sau gelaterii. Si desi nu am dat de Mr. Clooney, a fost o vizita extrem de placuta.