Kuala Lumpur – getting there, tips&tricks

Kuala Lumpur – getting there, tips&tricks

Hello, hello!

Iata-ma ajuns in capitala Malaeziei, inceputul vacantei mele in Asia. M-am gandit sa scriu un articol cu niste informatii utile in vederea planificarii unei vizite in Kuala Lumpur.

In primul rand, viza se obtine pe loc, la intrarea in tara si nu costa nimic. Tot ce iti trebuie e un pasaport normal, a carui valabilitate sa fie de minim 6 luni de la intoarcerea in tara.

Cursele internationale aterizeaza pe terminalul 2 (Klia 2), insa bagajele se ridica din terminalul 1. Exista marcaje care te ghideaza catre un tren care face legatura intre cele doua.

Iti recomand sa iei un autocar catre centru, cursa costa 10 MYR/segment si vei ajunge fie la Pudu Sentral, fie la KL Sentral.

Pentru deplasarile zilnice iti recomand Uberul, e foarte ieftin (plateam cam 5 MYR pe o cursa de 15 minute), soferii amabili (si vorbitori de engleza), masinile noi si curate si poti plati cash. Ai grija la timpul de asteptare, fiind un oras foarte aglomerat, poti astepta si 35-40 minute pentru o masina.

Moneda lor nationala este Ringgit-ul, paritatea cu leul nostru fiind aprox. 1:1. Poti schimba in aeroport sau poti retrage de la ATM. Ai grija insa, vor incerca sa te faca sa schimbi cat mai multi bani – nu conteaza ce valuta iei la tine, atat eur cat si usd se schimba fara probleme.

De asemenea, iti recomand sa-ti cumperi un sim local, iti va fi util pt a folosi hartile, uberul si alte aplicatii 🙂 .

Revin cu un nou articol despre oras si ce iti recomand 🙂 .

Razvanderlust