London no. 5

London no. 5

…when a man is tired of London, he is tired of life…“.  Desi am fost in Londra de 4 ori, de fiecare data cand merg acolo pot sa fac/vad ceva diferit in asa fel incat sa nu ma plictisesc. Daca in 2016 am urcat in London Eye si am fost la targul de weekend de pe Portobello Road, iar in 2017 am fost la Tate Modern si la Serpentine Galleries, cand am cumparat biletele de avion pentru 2019 nu aveam nici un plan. Nu mi-a luat mult timp sa schitez un program de weekend.

Sambata am inceput-o cu un mic dejun la Borough Market, un fel de food-court in aer liber, de unde iti poti cumpara diverse tipuri de mancare, fie cu specific englezesc, italian, indian sau asiatic. Cladirile din prezent au fost proiectate in anul 1851, cu adaugiri in anii 1860 si o intrare proiectata in stil Art Deco. Probabil sambata e momentul cel mai aglomerat, insa merita sa incerci, macar o data.

Chiar langa Catedrala St. Paul se afla One New Change, un complex de birouri si spatii comerciale, de unde poti face niste poze extrem de reusite cu catedrala in fundal.

De data asta am ales sa urc cele 311 trepte ale The Monument, un simbol care aminteste de marele incendiu din 1666, care a distrus o mare parte din oras. A fost construit intre 1671 si 1677, in locul bisercii St. Margaret, prima biserica distrusa de incendiu. De pe platforma din varf o sa ai o vedere foarte frumoasa asupra Londrei, 360 grade.

Daca vrei sa vezi orasul de la inaltime, un alt loc in care poti face asta este pe etajul superior al cladirii Blavatnik (la Muzeul Tate Modern), cu vederea spectaculoasa a skyline-ului Londonez.

Un loc din care iti poti face o poza perfecta pentru Instagram, cu un fundal londonez, este pe Millennium Bridge, podul pietonal care conecteaza City of London de Bankside. Sansele sa fii singur in poza…tind catre zero 🙂 .

Dupa o plimbare si cina in Camden Market, am pornit spre Lyceum Theatre, situat in Covent Garden, pentru a vedea musicalul The Lion King. Show-ul a fost genial, de la muzica la coregrafie, la costume si atmosfera, o experienta pe care o recomand din plin.

Duminica aveam la dispozitie o jumatate de zi pana trebuia sa plec spre aeroport, asa ca am ales s-o petrec in Shoreditch, o zona bohemian-chic, plina de graffiti-uri si pub-uri.

Daca n-ai ajuns inca in Londra, cauta-ti bilet de avion pentru ca eu imi caut deja pentru vizita urmatoare 🙂 .