Londra – day 2

Londra – day 2

A doua zi dimineata am luat busul catre gara Lewisham de unde am folosit DLR-ul (un fel de tren automatizat, fara sofer) pentru a ajunge in zona meridianului Greenwich (determinat in anul 1884 si folosit pentru stabilirea coordonatelor geografice si stabilirea fusului orar).  Biletul de intrare costa aproximativ 7 lire si merita sa intri daca tii neaparat sa vezi faimoasa linie si sa faci cateva poze. Mi-a placut zona din cauza privelistei oferite. La intoarcere poti admira Vechiul Colegiu Naval Regal si poti vizita si Muzeul National de Marina.

ldn11 ldn12

Cand e vreme insorita, locul asta e frecventat de foarte multi londonezi si turisti, dornici sa iasa la picnic, sa stea la soare sau sa citeasca.

P1030997

Urmatorul obiectiv de pe lista a fost Canary Wharf, unul din cele doua centre financiare ale Londrei, aici aflandu-se primele trei dintre cele mai inalte cladiri din Marea Britanie.

ldn13

In acest district multe companii internationale si-au stabilit birourile centrale, precum HSBC, Credit Suisse, KPMG, MetLife sau Barclays. E un cartier de zgarie nori, constructii moderne din sticla si metal, impresionant prin arhitectura si prin brandurile extrem de cunoscute ce-si desfasoara activitatea in respectivele cladiri.

Dupa pranz am ajuns la Muzeul Victoria&Albert (V&A), construit in anul 1852 si fiind denumit dupa Regina Victoria si Printul Albert. Este cel mai mare muzeu de arta din lume si gazduieste o colectie permanenta de peste 4.5 milioane obiecte – ceramica, bijuterii, sculpturi, mobilier, diverse costume, sticlarie, argintarie, obiecte medievale, fotografii, tablouri, raspandite in cele 145 de galerii ale muzeului, pe o suprafata de peste 51.000 mp. Muzeul este situat in apropierea statiei de metrou South Kensigton, iar intrarea este libera.

P1040008

ldn14

De acolo m-am indreptat spre faimosul magazin Harrods.ldn15

Acest magazin iti va oferi magazine de lux, precum Moncler, Stella McCartney, Givenchy, Alexander McQueen, Burberry, Lanvin, Dolce&Gabbana, Marc Jacobs, Valentino si asa mai departe. Orice brand scump e aici. Daca nu te incumeti sa cheltui sume mari, poti sa iti cumperi un mic suvenir, de genul unei cutii de ciocolata sau de ceai, marca Harrods. In ciuda preturilor cu multe zerouri, magazinul nu duce lipsa de clienti :).

Dupamasa am ajuns la Picadilly Circus, o piata construita la intersectia strazilor Regent si Picadilly. Particularitatea pietei este data de ecranele pe care ruleaza in permanenta reclame, montate pe cladirea dintr-un colt al pietei.

P1040041

Ca mai peste tot in Londra, langa o atractie turistica mai gasesti cu usurinta alte doua-trei. Chiar in piata este si Muzeul Ripley’s, iar pe strada Picadilly este M&M World, unde gasesti tone de buline neserioase de ciocolata, jucarii si alte suveniruri, marca M&M.

ldn16

Seara am ajuns in Chinatown, parte din cartierul Soho, loc parca rupt din China – magazine de suveniruri made in China, restaurante cu specific chinezesc, supermarketuri chinezesti, chinezi peste tot :).

ldn17

In cele din urma, catre finalul zilei am ajuns si in Soho, cartier extrem de popular din cauza numeroaselor baruri si pub-uri, restaurante, birouri si…sex shop-uri. E un cartier plin de turisti atrasi de oferta zonei, dar si de localnici si poti pierde multe ore mutandu-te dintr-un local in altul :). Am incercat o bautura numita Irn Bru, care are gust de…metal. Are o culoare de rugina, iar gustul e oarecum ciudat, dulce si metalic.

Dupa atatea ore de umblat pe jos, m-am intors la hotel, am mancat si am revazut Cruel Intentions pe unul din posturile de la TV.