Londra – day 3

Londra – day 3

In dimineata ultimei zile am mers inspre Oxford Street si m-am plimbat prin magazine, iar la final m-am oprit la Cinnabon pentru un desert clasic, unul din cele mai bune deserturi mancate de mine, iar daca ai noroc sa prinzi un lot proaspat scos din cuptor, cu sos de vanilie…

ldn19

Am luat autobusul si m-am indreptat spre Notting Hill, cea mai british zona pe care am vazut-o. E un cartier foarte bine-cotat, cu niste case deosebite, construite in stil victorian si este frecventat de oameni importanti, aflati in cautare de magazine si restaurante high-end.

ldn21

Am petrecut cateva ore plimbandu-ma si admirand casele, iar apoi am luat busul si am coborat la Royal Albert Hall, faimoasa sala de concerte care poate gazdui pana la 5.200 de persoane. De la inaugurarea ei in 1871 de catre  Regina Victoria, numerosi artisti de talie mondiala au sustinut concerte in aceasta sala, printre care Eric Clapton, Frank Sinatra, The Beatles, Liza Minnelli, Sting sau Adele. Anual, peste 350 de evenimente au loc aici, de la concerte de muzica clasica, rock, balet, opera la evenimente caritabile sau decernari de premii.

ldn22

Fiind pentru a doua oara in Londra, am incercat sa vad locuri pe care nu le vazusem cu 5 ani in urma. In lista obiectivelor obligatorii, va recomand British Museum, Catedrala Sf. Paul, Muzeul Madame Tussauds, London Tower si, daca vremea e buna, si o croaziera pe Tamisa.

Desi este un oras foarte mare si agitat, capitala tarii in care se circula pe partea stanga a drumului, in care masinile marca Opel se numesc Vauxhall si in care ai nevoie de un adaptor pentru a putea utiliza prizele, Londra inca este orasul meu preferat si m-as intoarce oricand acolo.

“When a man is tired of London, he is tired of life. For there is in London all that life can afford” – Samuel Johnson.

ldn4