Malcesine – che bellezza. Sirmione – not so wow.

Malcesine – che bellezza. Sirmione – not so wow.

Mi-a atras atentia Malcesine, un orasel situat pe malul nord-estic al lacului Garda, la aprox. 40 km distanta de Verona. Drumul sinuos, pe malul lacului, este frumos si nu a fost aglomerat. Punctul de atractie principal esteย Castello Scaligero, ce dateaza din secolul al XIII-lea. Ca si castelul frate din Sirmione, denumirea sa este legata de familia della Scala, care a condus regiunea in sec. XIII si XIV. Clopotul castelului a fost folosit pentru prima oara in 1442 si este inca functional, iar castelul a devenit monument national din anul 1902. Biletul de intrare costa 6 EUR si nu se poate plati decat cash. Datorita amplasarii castelului o sa ai vederi foarte frumoase si catre lac si catre oras, numai bune pentru poze ๐Ÿ™‚ .

Cu stradute pietruite, centrul istoric este foarte placut pentru o plimbare de cateva ore, obligatoriu de incercat inghetata de Nutella – asigura-te ca ai cash la tine pentru ca POS-urile si ATM-urile sunt scumpe la vedere. Daca ai noroc, poti gasi artisti ce picteaza pe malul lacului si-ti poti cumpara un suvenir frumos.

La o ora distanta se afla Sirmione, un alt orasel de pe malul lacului Garda, laudat nevoie mare de toata lumea. Are un centru istoric situat in peninsula Sirmio, care desparte partea sudica a lacului.

Punctul cel mai important – castelul Scaliger, a carui constructie a inceput in 1277.

Despre Sirmione ce sa zic…este aglomerat. Rau. Am stat in trafic bara la bara pe masura ce ne apropiam de castel, iar gasirea unui loc de parcare…mission impossible. Noroc ca Twingo-ul era mic si l-am inghesuit intre un pom si o alta masina. Apoi am dat de aglomeratie umana, multi turisti de toate felurile, unii cu pofte de inghetata, altii dornici sa cumpere magneti, unii care voiau plimbare si majoritatea care voiau…mancare. Ne-am asezat la o terasa si un Aperol Spritz under the italian sun made everything…fun, ca alta rima n-am gasit. Nu spun ca nu mi-a placut sau ca nu-ti recomand sa mergi acolo, e foarte placut pentru o plimbare si traditionala mancare italiana, dar cumva nu mi s-a parut ca e de o frumusete iesita din comun. Dupa vreo ora de plimbat, am ajuns la un mini ponton, unde multa lume se inghesuia la poze. Am zis sa-mi fac si eu una si am inteles de ce voiau toti poze ๐Ÿ™‚ .

Fara prea multa vorbarie,

Italia e intotdeauna o idee buna de calatorie.

Asa ca odata repatriat

Alt bilet am cumparat.

Pam pam!