Rio de Janeiro & rain – program pe timp de ploaie

Rio de Janeiro & rain – program pe timp de ploaie

Cu o populatie de ~6.5 milioane de locuitori, Rio de Janeiro este al doilea oras al Braziliei din punct de vedere al marimii (primul fiind Sao Paolo), asa ca asteapta-te sa fie aglomerat. Din cauza pozitionarii geografice, asteapta-te si la posibile ploi. Durata lor cred ca tine de norocul fiecaruia… M-am pregatit inainte de plecare cu o (scurta) lista ale locurilor pe care le pot vizita pe timp ploios, toate fiind in zona centrala:

  • Museo do Amanha: este un muzeu de stiinte aplicate, ce exploreaza oportunitatile si provocarile pe care omenirea va trebui sa le abordeze in anii urmatori din perspectiva durabilitatii si convietuirii. Este deschis de marti pana duminica de la 10-18, iar biletul de intrare costa 20 BRL, dar daca te vei duce intr-o zi de marti nu vei plati nimic.

  • Museu de Arte do Rio: situat tot in Piata Maua, acest muzeu contine si o scoala, imbinand arta cu educatia intr-un mod original. Ce vei putea vedea aici? Arta contemporana, audio si video 🙂 .  Este deschis de marti pana duminica de la 10-17, iar biletul de intrare costa 20 BRL. Surpriza: daca te vei duce intr-o zi de marti, nu vei plati intrarea.

  •  Catedrala Metropolitana Sf. Sebastianconstruita intre 1964 si 1979 in stilul unei piramide Mayase, este cea mai neobisnuita catedrala pe care am vazut-o vreodata, avand o forma conica si o inaltime (exterioara) de 106m. Exista o cruce greceasca care domina tavanul si ofera un luminator pentru interior,  iar temele din cele patru ferestre reprezinta cele patru marci ale Bisericii: Una, Santa, Catolica si Apostolica. Este deschisa zilnic si intrarea este gratuita.

  • Real Gabinete Portugues de Leitura (Royal Portuguese Cabinet of Reading): a fost aleasa de catre revista Time ca fiind a patra cea mai frumoasa biblioteca din lume si detine cea mai mare colectie de literatura portugheza din afara Portugaliei. Interiorul te va surprinde intr-un mod placut, cu siguranta. Accesul este permis de luni pana vineri, de la 9 la 18, in mod gratuit.

Desigur, orasul mai are si alte muzee pe care le poti vizita (Museu de Chacara do Ceu, MNBA – Museu Nacional de Belas Artes, Museu Histórico Nacional), dar timpul trebuie petrecut in Rio pe plaja, cu o caipirinha in mana 🙂 .