Rio’s attractions

Rio’s attractions

Da, Rio are 3 atractii principale, pe care nimeni nu ar trebui sa le rateze: plajele, Sugarloaf Mountain si Statuia lui Iisus.

Pentru a urca la Sugarloaf Mountain nu iti trebuie rezervare, e suficient sa mergi direct si, in functie de noroc, stai sau nu la coada pentru telecabina. Iti recomand sa mergi catre seara, pentru a prinde apusul de la inaltime. Primul nivel va fi pe Dealul Urca, la 215 m inaltime, de unde poti vedea Golful Guanabara si insulitele sale, Podul Rio-Niteroi si Dealul Corcovado. Apoi, cu o a doua telecabina, urci pana la 395 m, de unde o panorama splendida se va asterne la picioarele tale spre Copacabana, Fortareata Cruz si o parte din Plaja Niteroi. Locul permite niste poze foarte faine si nu e prea aglomerat. Iar senzatia de acolo poate fi overwhelming.  Biletul de intrare costa ~25 EUR si e mai ieftin sa il platesti cu cardul decat cash.

Imaginea specifica Rio de Janeiro este Statuia lui Iisus, aflata pe Muntele Corcovado, la 710m peste nivelul marii. Monumentul a fost planificat cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independentei Braziliei, insa din motive financiare, constructia a fost intarziata cu 10 ani. Statuia a fost desenata de sculptorul francez Paul Landowski, construita de inginerul brazilian Heitor da Silva Costa, iar fata statuii a fost realizata de catre sculptorul roman Gheorghe Leonida. Urcusul catre platforma de la baza statuii incepe in apropierea Cosme Velho, de unde cu un tren-mocanita vei merge prin cea mai mare padure urbana din lume, padurea Tijuca, pana sus la statuie. Biletul de intrare costa ~ 15 EUR, dar e recomandat sa-l cumperi in avans, online (vei primi pe mail un voucher cu ora programata pentru urcare, doar ca trebuie sa iti schimbi voucherul cu biletul de intrare propriu-zis, cu aprox. 2h inainte de urcare). Asta este un loc aglomerat day&night, nu e vreun moment in care sa nu fie plin de turisti, iar o poza fara necunoscuti in ea…rare thing to find.

All in all, desi sunt overcrowded, nu poti sa mergi in Rio fara sa le vezi 🙂