Sankt Petersburg – must dos

Sankt Petersburg – must dos

Experimenteaza un spectacol de opera sau teatru – din multe parti am auzit ca o vizita in Rusia nu este completa daca nu mergi la un spectacol de opera sau balet, fie in Sankt Petersburg, fie in Moscova.

Daca in Moscova ai Teatrul Bolsoi (Teatrul Mare), Sankt Petersburg isi deschide portile in cele doua locatii ale Teatrului Mariinsky, 1 si 2. Primul a fost inaugurat in 1860, iar astazi gazduieste Baletul, Opera si Orchestra Mariinsky. Constructia celei de-a doua locatii a inceput in 2003, pornind de la dorinta de a echivala faimosul Lincoln Center din New York, iar 500 milioane de euro mai tarziu, constructia a fost finalizata in 2013, avand o capacitate de 2.000 locuri.

M-am uitat putin sa vad ce ruleaza in perioada in care vizitam orasul si am ales – Traviata de Verdi, intr-o seara de vineri. Biletele, desi mai scumpe pentru turisti, se pot cumpara foarte usor de pe site-ul teatrului:
https://www.mariinsky.ru/en/ – am platit 59EUR/persoana, dar s-a meritat din plin.

Plimba-te pe Nevsky Prospekt, artera principala a orasului. Este la fel de animat, zi si noapte datorita multitudinii de baruri, cafenele, restaurante si magazine.

Bea vodka in tara ei – se serveste foarte rece si e foarte tare. Anuleaza oboseala si durerea de picioare 🙂 .

Incearca localurile traditionale – desi nu ma asteptam, mancarea este foarte buna (si ieftina). Top 3 recomandari:

  • Biblioteka (Nevsky Prospekt, 20) este locul perfect daca esti in cautarea unei atmosfere cool, look no further. Poti servi mic dejun, pranz si cina si ai din ce alege. Mi-a placut atat de mult, incat am mers de doua ori in aceeasi zi. Si o data pe zi in restul zilelor 🙂 .
  • Literary Café (Nevsky Prospekt, 18) este locul in care in care Puskin si-a luat ultima masa inainte de a pleca la duelul in care si-a pierdut viata. Amestecul de mancare fantastica si istorie fascinanta atrag atat localnici, cat si turisti, curiosi sa vada interiorul glamour.
  • Mama Na Dache (Nevsky Prospekt, 88), un local cu un pom real in mijloc, ceea ce ii ofera un farmec aparte.