Sunny Tel Aviv.

Sunny Tel Aviv.

Cand am fost in Israel in 2015 am petrecut in Tel Aviv doar cateva ore inainte de zborul spre Bucuresti, timp in care nu am vazut aproape nimic din cauza unei furtuni de nisip. Drept urmare, am vrut sa revin candva pentru un city-break. Am tot urmarit bilete de avion si mi-am fixat un weekend prelungit la jumatatea lui iunie, suficient pentru stat la plaja.

Tips&tricks:

  • Biletele de avion sunt, de regula, ieftine, in jur de 200 RON pentru un bilet dus-intors.
  • De vineri seara pana sambata seara, din cauza Shabbatului, nu circula mijloacele de transport in comun, asa ca singura varianta de care leaga aeroportul de oras este taxiul (o cursa costa ~ 190 RON).
  • Moneda locala, Shekel-ul (ILS) este un pic mai puternica decat leul romanesc, paritatea fiind de 1:1,2.
  • Cazarea este si ea destul de scumpa si iti recomand sa cauti hotel/ hostel/ airbnb in zona plajei.
  • Umbrelele si scaunele pentru plaja sunt foarte accesibile ca pret.
  • Mancarea este foarte buna, iar daca esti fan hummus ai nimerit in locul perfect.
  • Mancarea si bauturile sunt mai scumpe decat la noi, chiar daca iti cumperi din magazin, de ex. o doza de Cola costa 6 ILS (7.2 RON), iar o bere cam 18 ILS (22 RON).

Cat sa stai si ce sa faci in Tel Aviv? Dupa parerea mea, o sedere de 3 nopti e suficienta, timp in care poti sa faci si o excursie de o zi in Ierusalim (exista busuri cam din ora in ora). In Tel Aviv nu ai foarte multe de vazut, poti sa mergi o jumatate de zi in Old Jaffa (orasul vechi) si sa te plimbi pe stradutele pietruite, sa vezi apusul, dar iti recomand plajele si faleza, animate pana tarziu in noapte de turisti si muzica buna (a doua zi a mini-vacantei am petrecut-o doar pe plaja, pana dupa lasarea serii).