Vine vacanta de 1 Decembrie – incotro pornim?

Vine vacanta de 1 Decembrie – incotro pornim?

Putin peste o luna a mai ramas pana la mult asteptata mini-vacanta de 1 Decembrie, cand vom avea liber incepand de miercuri, 30 noiembrie, pana duminica, 4 decembrie.

Incepand de anul asta, orasele mari ale tarii sunt conectate prin zboruri ale companiilor Blue Air, Ryanair si Wizz Air. Spre exemplu, Timisoara e legata de Iasi prin curse zilnice operate de Blue Air (cu escala in Cluj), iar pentru perioada de concediu poti plati 60 EUR pentru un drum dus-intors (de miercuri pana duminica sau pentru 40 EUR de joi pana duminica).

tsr-ias

Pentru cine nu a fost suficient de rapid sa-si cumpere bilete Timisoara-Berlin la pret promotional de 20 EUR dus-intors, acum un bilet dus-intors costa 122 EUR, dar se muleaza perfect pe aceasta mini-vacanta (tur miercuri seara, retur duminica dupamasa). Chiar si actualul pret nu e mare, avand in vedere ca Berlinul nu este tocmai aproape.

tasr-ber

Daca te trezesti dis de dimineata pe 30 noiembrie si vrei sa faci o escapada scurta, de 2 nopti, in Italia, poti merge la Milano, Wizz Air avand bilete de avion la 328 RON dus-intors. Poti petrece prima zi in Milano, iar pe a doua in Bergamo, de unde vei avea si zborul de retur.

tsr_bgy

Cam astea ar fi variantele by plane pe care ti le propun, fara sa ai nevoie de concediu in plus sau de un buget prea mare, dar, if the time&wallet allow…you can go wild si sa iti petreci cateva zile in sudul Italiei sau Spaniei sau in racoroasa Scandinavie.

Daca esti “un clasic in viata” si vrei sa pleci cu masina in mini-vacanta asta in afara Romaniei, iti recomand una dintre variantele:

  • Budapesta (~320 km), care e cea mai aproape si te poti plimba si vedea pietele de Craciun
  • Viena (~550 km), cu al ei targ de Craciun, turta dulce, vin fiert si carnati traditionali sigur iti va fi o varianta interesanta, aleasa de cei mai multi romani din vestul tarii
  • Cracovia (~710 km), un alt oras frumos in care te poti plimba pe la targul de Craciun si poti include in vacanta si o vizita la mina de sare Wieliczka sau la Auschwitz
  • Praga (~840 km), cea mai indepartata, dar la fel de frumoasa, merita vizitata in cele 3 zile care ti-ar ramane la dispozitie.

Daca totusi nu vrei sa treci granita si ai o masina la dispozitie, sunt destule locuri frumoase de vazut si in Romania, zona Maramuresului fiind demna de luat in calcul.

Spor la ales vacanta si distractie placuta! 🙂

hellodecember